© Radfahrerinnen am Donauradweg Obermühl © WGD Donau Oberösterreich Tourismus GmbH/CMVisuals
Radfahrerinnen am Donauradweg Obermühl © WGD Donau Oberösterreich Tourismus GmbH/CMVisuals

Fietsen langs de rivier: Donaufietspad Schärding - Enns

Schärding, Oberösterreich, Österreich

Bijzondere ontspanningstocht langs de oevers van Opper-Oostenrijk

Unieke fietstocht door Opper-Oostenrijk langs ongelooflijk mooie natuurwonderen en fabelachtige cultuurschatten. Langs de rivieren Donau en Inn vanaf Schärding, de Donauschlinge in Schlögen, en Linz en verder naar de Romeinse stad Enns.

Langs de Donau en de Inn fietst u door Opper-Oostenrijk. Het bekendste fietspad van Europa, het Donaufietspad, loopt van de barokke stad Schärding tot aan Enns, ooit de belangrijkste Romeinse stad van Opper-Oostenrijk.

Totale lengte: ca. 150 kilometer op de fiets

Genot- en shoppingtips langs de route als PDF

 • 3 Overnachtingen
 • Bagage-overdracht inbegrepen
Prestaties

* Overnachting in 3-sterren hotels en pensions
* Ontbijtbuffet
* Bagagetransport (GEEN bagagebeperking)
* Persoonlijke reisinformatie in Schärding
* Bustransfer Enns - Schärding
* Goed voorbereide reisdocumenten met geniet- en winkeltips
* Gratis beveiligde parkeerplaats in Schärding
* GPS-gegevens op aanvraag
* 7-daagse service-hotline

Verzorging
 • Ontbijt
Reisverloop/route

* Dag 1: Individuele aankomst in Schärding
* Dag 2: Fietstocht naar het bovenste Donaudal (ca. 43 - 51km)
* Dag 3: Fietstocht naar het Eferdinger-bekken (ca. 32 - 45 km)
* Dag 4: Fietstocht naar Enns (ca. 47 - 52 km) + individuele vertrek uit Schärding

eventueel extra overnachting in Schärding

Mogelijke aankomstdata

start dagelijks mogelijk van 01-04 - 31-10-2023

Prijs vanaf
 • € 349,00 Per persoon
 • Te boeken vanaf 1 Persoon
Reisperiode (01.04.2023 - 31.10.2023)
Van tot
01.04.2023tot31.10.2023

Vrijblijvende aanvraag

Alle prijzen per persoon B&B:

Fietstocht 4 dagen/3 nachten

€ 349,- in tweepersoonskamer
€ 459,- in éénpersoonskamer
€ 119,- seizoenstoeslag (05-05 - 19-09)

Huurfiets + fietsverzekering € 69,-
E-bike+ fietsverzekering € 189,-

Extra overnachting in Schärding mogelijk

Betalingsmogelijkheden
debet- en creditkaarten
Mastercard
Visa
overige betaalmogelijkheden
Overmaking op giro/bank
Kortingen (leeftijd/groepen)
 • Kinderen
  100% korting van 0 tot incl. 4 jaar.
  Wij rekenen geen reiskosten (geen recht op een eigen bed). Eventuele kosten voor kinderbedjes/maaltijden dienen direct ter plaatse in het desbetreffende hotel te worden betaald.

  25% korting van 5 tot en met 13 jaar
  De korting wordt in mindering gebracht op de basisprijs van de reis en geldt voor accommodatie in een 3- of 4-persoonskamer met ten minste 2 volbetalende volwassenen.

  10% korting vanaf 14 jaar of voor volwassenen
  De korting wordt in mindering gebracht op de basisprijs van de reis voor extra bedden voor een 3e en 4e persoon in een 3- of 4-persoonskamer met ten minste 2 volbetalende volwassenen.

  Andere kortingen (bijv. bonus bij vroegboeking, groepskorting,...) kunnen niet worden verleend.
 • Groepen
  vanaf 6 personen: 3% op de basisprijs van de reis
  vanaf 8 personen: 5% op de basisprijs van de reis
  vanaf 10 personen: 7% op de basisprijs van de reis

  De groepskorting geldt alleen als de gehele afhandeling van de reis (boeking, factuur, verzending van documenten) door één contactpersoon wordt uitgevoerd. Er wordt geen korting verleend op extra diensten (bijv. extra overnachtingen, fietsverhuur, halfpension en seizoenstoeslagen, etc.).
Andere kortingen

Bonus voor vroege vogels:
Vroeg boeken is de moeite waard! Wij geven u de volgende vroegevogelbonus bij ontvangst van uw boeking:
tot 31-01-21 5% op de basisprijs van de reis
tot 28-02-21 4% op de basisprijs van de reis
tot 31-03-21 3% op de basisprijs van de reis

Op extra diensten (zoals extra nachten, fietsverhuur, halfpension,

 • Geschikt voor senioren
 • Geschikt voor met vrienden
 • Geschikt voor twee
 • Kind mag mee
Bijzonder geschikt voor
 • Voor gezinnen

1. Afsluiting van de reisovereenkomst
Met uw aanmelding biedt u ons het bindend afsluiten van een reisovereenkomst aan op basis van de in onze catalogus of op onze website vermelde dienstbeschrijvingen en prijzen en bent u gedurende 14 kalenderdagen aan uw aanbod gebonden. De inschrijving moet schriftelijk gebeuren (per fax, e-mail, post of online). De inschrijver verbindt zich ertoe verantwoordelijk te zijn voor de nakoming van de contractuele verplichtingen door de personen die de inschrijver in zijn inschrijving heeft vermeld, alsook voor zijn eigen contractuele verplichtingen. De reisovereenkomst komt tot stand door onze reisbevestiging (een bevestiging per e-mail is ook geldig voor dit doel).

2. Betaling van het reisbedrag
Nadat u de boekingsbevestiging/factuur heeft ontvangen, moet onmiddellijk een aanbetaling van 20% van de totale reiskosten per persoon (+ kosten voor verzekering en/of Komoot) worden voldaan. Het resterende bedrag moet niet eerder dan 20 dagen voor het begin van de reis worden betaald, zodat de reisdocumenten stap voor stap kunnen worden opgestuurd.
Reisinsolventieverzekering conform de EU-verordening pakketreizen - PRV (EU) 2015/2302 De door Austria Radreisen georganiseerde pakketreizen (reeds gedane betalingen voor niet meer geleverde reisdiensten en noodzakelijke uitgaven voor de terugreis) zijn in geval van insolventie gedekt door een insolventieverzekering bij Raiffeisenbank Regio Schärding, Oberer Stadtplatz 42-43, A-4780 Schärding. In geval van insolventie moeten alle schuldvorderingen worden ingediend bij de liquidateur, Europäische Reiseversicherung AG, Kratochwjlestraße 4, A-1220 Wenen, Tel.: 0043/(0)1/317 25 00; Fax: 0043/(0)1/319 9367.
Voor meer details over het recht van Austria Radreisen GmbH om reisdiensten aan te bieden, kunt u terecht op de website https://www.gisa.gv.at/abfrage van GISA-nummer 16864887.

3. Diensten
De aan u aangeboden combinatie van reisdiensten is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302 en daarom gelden voor u alle EU-rechten die van toepassing zijn op pakketreizen. De firma Austria Radreisen GmbH, Joseph-Haydn-Straße 8, A-4780 Schärding draagt de volledige verantwoordelijkheid voor de goede uitvoering van de gehele pakketreis. Bovendien beschikt de firma Austria Radreisen GmbH, Joseph-Haydn-Straße 8, A-4780 Schärding over de wettelijk vereiste zekerheden voor de terugbetaling van uw betalingen en, indien vervoer in de pakketreis is inbegrepen, voor het veiligstellen van uw retourtransport in geval van haar/zijn insolventie.
Meer informatie (standaardinformatieblad voor pakketreisovereenkomsten) over uw belangrijkste rechten volgens Richtlijn (EU) 2015/2302 vindt u hier: www.austria-radreisen.at/standardinformationsblatt
De reiskosten (in euro's) is per persoon op basis van een tweepersoonskamer; alleenreizenden hebben de mogelijkheid om tegen een toeslag een eenpersoonskamer te boeken. Gezien het beperkte aantal eenpersoonskamers in sommige hotels, moeten alleenreizende bereid indien nodig bereid zijn genoegen te nemen met eenvoudiger kamers. De omvang van de contractuele diensten wordt bepaald door de dienstbeschrijvingen van de betreffende tour in de op het moment van de reis actuele catalogus van Austria Radreisen. De vermelde etappebestemmingen zijn de meest frequente en meest bezochte etappebestemmingen. In sommige gevallen moeten wij ervan uitgaan dat u zonder voorbehoud akkoord gaat wanneer we een alternatieve plaats bezoeken in de nabije omgeving.

4. Terugtrekking uit de reis of omboeking
Als u besluit de geboekte reis niet te maken, moeten wij onmiddellijk een schriftelijke annulering ontvangen. Wij brengen de volgende annuleringskosten in rekening:
tot 28 dagen voor het begin van de reis: 20 % van de totale prijs per persoon
van 27 tot 14 dagen voor het begin van de reis: 30 % van de totale prijs per persoon
vom 13 tot 8 dagen voor het begin van de reis: 50 % van de totale prijs per persoon
vom 7 tot 4 dagen voor het begin van de reis: 70 % van de totale prijs per persoon
vanaf 3 dagen of wanneer u niet komt opdagen: 90 % van de totale prijs per persoon
Bij annulering van de reis bestaat geen recht op vergoeding pro rata. De datum van aankomst geldt als begin van de reis. In geval van omboeking (wijziging van reisdatum/categorie/kamertype/verzorging) tot de 28 dagen voor aanvang van de reis, berekenen wij administratie-/wijzigingskosten van € 55 per boeking. Latere omboekingen, als die al mogelijk zijn, kunnen alleen worden gedaan na terugtrekking uit de reisovereenkomst onder de vermelde voorwaarden en gelijktijdige hernieuwde afsluiting. Voor niet-originele reizen zijn mogelijk andere annulerings- of omboekingskosten van toepassing. Wij informeren u graag over de voorwaarden voor de door u gewenste fietstocht.

5. Wijzigingen in de prijs van de reis
De touroperator heeft het recht om de met de boeking bevestigde reisprijs om redenen die niet afhankelijk zijn van zijn wil en niet voorspelbaar zijn, te verhogen, mits de reisdatum meer dan 2 maanden na afsluiting van de overeenkomst is. Zulke redenen betreffen uitsluitend de wijzigingen van de vervoerskosten zoals bijv. verhoging van de brandstofprijzen of verhoging van van de inschepings- en ontschepingskosten in havens. De touroperator kan de prijs van de reis volgens de volgende berekening verhogen:

a. In geval van een verhoging met betrekking tot de cabineruimte komt het bedrag van de verhoging op rekening van de reisdeelnemer.
b. In andere gevallen worden de door de vervoerder per vervoermiddel gevorderde toeslagen gedeeld door het aantal zitplaatsen in de cabine van het overeengekomen vervoermiddel. De daaruit resulterende verhoging voor de cabinezitplaats kan de reisdeelnemer in rekening worden gebracht. Wij zijn verplicht u onmiddellijk, maar uiterlijk 21 dagen voor de overeengekomen aankomstdatum, op de hoogte te stellen van elke voorgenomen, wettelijk toegestane prijsverhoging. Een prijsverhoging na deze datum is niet toegestaan. Indien de prijsverhoging meer bedraagt dan 8% van de totale reiskosten, heeft de reisdeelnemer het recht om de reisovereenkomst kostenloos te verbreken. U bent verplicht dit recht onmiddellijk na ontvangst van de kennisgeving van wijziging tegenover ons te doen gelden. In dat geval zullen wij alle reeds aan ons gedane betalingen terugbetalen. Er bestaat geen verdere aansprakelijkheid. Houdt u er rekening mee dat de reisarrangementen onderhevig zijn aan beschikbare hotelcapaciteit. Indien een accommodatie in de geboekte categorie niet beschikbaar is en een hogere of lagere categorie geboekt moet worden, mogen wij een overeenkomstige toeslag dan wel korting berekenen.

6. Aansprakelijkheid
In het kader van de zorgplicht van een normale ondernemer zijn wij aansprakelijk voor de juistheid van de beschrijving van alle gespecificeerde reisdiensten op het moment van het drukken van de brochure, voor de juiste selectie en inkoop van de dienstverleners (hotels, vervoersbedrijven, enz.) en een gewetensvolle reisvoorbereiding en -afwikkeling. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor bezoeken die niet mogelijk zijn door overmacht (bv. renovaties, sluitingen, verbouwingen, enz.).
U neemt op eigen risico deel aan de reizen. Elke deelnemer is er zelf verantwoordelijk voor dat hij in goede gezondheid verkeert en voldoet aan de vereisten van de geboekte reis. U moet de fiets onder controle kunnen houden in het verkeer, op onverharde wegen en in natte omstandigheden. Ook is elke deelnemer aan de tour verantwoordelijk voor het naleven van de verkeersregels. Deze reis is niet geschikt voor personen met beperkte mobiliteit. De vervoersvoorwaarden van de gebruikte vervoersondernemingen zijn van toepassing. Wij zijn alleen aansprakelijk voor schade als gevolg van verlies of beschadiging van uw bagage tijdens het bagagetransport als deze verwijtbaar is veroorzaakt door onze wettelijke vertegenwoordigers, plaatsvervangers of uitvoerend personeel en onmiddellijk na het ontstaan ervan aan ons wordt gemeld.
Wij sluiten in het algemeen de aansprakelijkheid uit voor schade aan bagage waarvan de handvatten, trekriemen of rollers breken tijdens het normale dragen of trekken als gevolg van slijtage of overbelading. De hotelier is aansprakelijk voor schade aan bagage die ontstaat nadat deze in het hotel is binnengebracht.
Het vervoer van fietsen van de reisdeelnemers is, zowel tijdens een reis als tijdens transfers, alleen mogelijk op hun eigen risico. De bevestigingsinstellingen van de aanhangwagen zijn afgestemd op de fietsen van de touroperator, zodat er aan andere fietsen lichte schade kan ontstaan, met name lakschade. Er kan dan ook geen aansprakelijkheid worden aanvaard voor lichte schade die tijdens het vervoer is ontstaan.
Onze aansprakelijkheid is, ongeacht de rechtsgrond, in totaal beperkt tot het bedrag van driemaal de reissom, voor zover de schade door ons noch opzettelijk noch door grove nalatigheid is veroorzaakt of voor zover wij uitsluitend aansprakelijk zijn voor de schuld van een door ons gekozen dienstverlener. In principe worden niet-gebruikte diensten niet vergoed.
Elke klant is verantwoordelijk voor de naleving van alle paspoort-, visum-, douane- en gezondheidsvoorschriften. Deelname van minderjarigen is alleen mogelijk onder begeleiding van een ouder of voogd. Als een tour moet worden geannuleerd om redenen waarover wij geen controle hebben (overmacht, stakingen, enz.) of in het geval van boottochten bij extreem hoog of laag water of motorpech, zal de reeds betaalde prijs worden vergoed. Er bestaat geen verdere aansprakelijkheid. Wij behouden ons het recht voor een reis te annuleren tot 21 dagen voor aanvang van de reis indien het vereiste minimum aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval zullen wij u onmiddellijk op de hoogte stellen en eventueel gedane betalingen terugbetalen. Er bestaat geen verdere aansprakelijkheid. Mocht u, tegen de verwachting in, reden tot klagen hebben, stel dan onmiddellijk de plaatselijke vertegenwoordiger (zie reisdocumenten) of ons op de hoogte. Bovendien is het een voorwaarde voor eventuele aanspraken aan ons, dat deze uiterlijk één maand na het volgens de overeenkomst voorziene einde van de reis schriftelijk bij ons worden ingediend. Mondelinge overeenkomsten zijn alleen geldig met onze schriftelijke bevestiging. Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de diensten en prijzen en om fouten, drukfouten en verkeerde berekeningen te corrigeren. De bevoegde rechtbank is die van de vestigingsplaats van de touroperator.

7. Overige bepalingen
Austria Radreisen kan zowel optreden als touroperator en als tussenpersoon voor de aangeboden reizen. In het geval van een tussenpersoon wordt de reisovereenkomst gesloten met de plaatselijke touroperator. Alle in dit verband vereiste informatie, aangepast aan de reis, is te vinden in de aan de overeenkomst voorafgaande informatie.

Reisvoorwaarden

Contact & service


Fietsen langs de rivier: Donaufietspad Schärding - Enns
Austria Radreisen
Joseph-Haydn-Str. 8
4780 Schärding

Telefoon+43 7712 5511-0
E-Mailoffice@austria-radreisen.at
Webwww.austria-radreisen.at
http://www.austria-radreisen.at

Vind ons ook op

Bezoek onze fansite en Facebook Bezoek ons op Instagram Bezoek ons videokanaal op YouTube

wettelijke contactgegevens

Austria Radreisen GmbH
Franz X. Angerer
UID: ATU 58424618

powered by TOURDATA