© Radfahrerinnen am Donauradweg Obermühl © WGD Donau Oberösterreich Tourismus GmbH/CMVisuals
Radfahrerinnen am Donauradweg Obermühl © WGD Donau Oberösterreich Tourismus GmbH/CMVisuals

Fietsregio Donau Opper-Oostenrijk

Ontdek het land rond de bekende Inn- en de Donauradweg

Zo heb je de Donau nog nooit gezien: Op 15 nieuwe rondritten tussen Schärding en Grein fiets je niet alleen langs de Donau en de Inn, maar ook door de omliggende regio. Op een ontdekkingsreis door de Donauregio maak je een paar klimmen en word je beloond met schitterende uitzichten over het rivierlandschap vanaf de bergkammen. Waarom zou je de Donauradweg niet verlaten en terugkeren naar het beginpunt bij de rivier via een bergrondrit met volledig nieuwe perspectieven op het landschap langs de Donau en de Inn?

Fietstochten met toegevoegde waarde

De nieuwe fietstochten zijn bijzonder geschikt voor ontspannen uitstapjes met de e-bike en leiden niet alleen maar naar bezienswaardige natuur- en cultuurschatten. Ze nodigen ook uit tot ontmoetingen met mensen: ambachtelijke bedrijven met een lange traditie, koks met een grote liefde voor genieten of producenten en handelaren met verfrissend nieuwe ideeën. Most die je smaakpapillen prikkelt, pralines gemaakt van handgeschepte chocolade of speciale soorten kazen. Voor iedereen die de Donauradweg al meerdere malen heeft gefietst en nu de hele fietsregio tussen de Inn en de Donau wil verkennen.

Er zijn zoveel manieren om de Donauregio in Opper-Oostenrijk met al zijn facetten te ontdekken.

 

Bewegwijzering en infrastructuur

De 15 nieuwe rondritten worden aangeduid met R1.01 tot en met R1.15 (als verwijzing naar de Donauradweg R1) en worden bewegwijzerd met officiële wegwijzers van de deelstaat Opper-Oostenrijk.

Bij alle startpunten staan borden met belangrijke informatie en kaartfragmenten over de tocht en verdere informatie over het fietsroutenetwerk in de directe omgeving. Bij de startpunten zijn ook opvallende metalen figuren geplaatst die doen denken aan de vinnen van een vis. Dit zijn de toegangspunten tot de nieuwe rondritten.

Contact

Toeristenvereniging Donau Oberösterreich
Lindengasse 9
4040 Linz

Telefoon +43 732 7277 888
Fax +43 732 7277 804
E-Mail info@donauregion.at
Web www.donauregio.nl

Kaarten en routeplanner

Bestel de gratis fietskaart van de hele Donauregio in Opper-Oostenrijk:

Gratis catalogi & kaarten

 

Download gratis beschrijvingen van de tochten en GPS-gegevens:

Fietstochten