© Radfahrerinnen am Donauradweg Obermühl © WGD Donau Oberösterreich Tourismus GmbH/CMVisuals
Radfahrerinnen am Donauradweg Obermühl © WGD Donau Oberösterreich Tourismus GmbH/CMVisuals

Camping-hoppen in de Donauregio

in 48 uur van camping naar camping...

De campings in de Donauregio in Opper-Oostenrijk zijn heel geschikt als uitgangspunt voor avontuurlijke uitstapjes. Verken het schitterende natuurlijke decor van de streek tijdens een wandeling of fietstocht. Ontdek culturele schatten of ga op zoek naar kostbaarheden en kostelijkheden. Laat je meevoeren door de levendigheid van de Donauregio. Bij een tour van camping naar camping mag je de volgende stops beslist niet missen!

48 uur in Engelhartszell

Direct aan de Donau ligt de camping in Engelhartszell, perfect om te ontsnappen aan het dagelijks leven. Duik in de veelbewogen geschiedenis en bezoek het Romeinse fort in Oberanna. Internationale hoogkaraats kunst is te bewonderen in het Schütz Art Museum. Ook fijnproevers komen in de fraaie Donaumarkt aan hun trekken.

Volgende halte: Aschach

48 uur in beschermd natuurgebied Aschach

Midden in het beschermde natuurgebied en niet ver van het schilderachtige plaatsje Donaumarkt Aschach ligt camping Kaiserhof. Kijk een glasblazer over zijn schouder of ontdek de geschiedenis van de scheepsbouw en visserij in deze streek.

…en de reis gaat verder naar Feldkirchen

48 uur in Feldkirchen

Recreatiepark Feldkirchen an der Donau biedt vooral afwisseling: zwemmen of wakeboarden bij de zwemmeren van Feldkirchen, je handicap verbeteren op de golfbaan of een wandeling maken door het beschermde natuurgebied van het Pesenbachdal om nieuwe energie op te doen. Op camping Puchner is van alles te ontdekken.

Op naar de volgende camping…

48 uur op de camping in Au an der Donau

In der liebevoll gestalteten, parkähnlichen Anlage der Natur ganz nahe sein. Geselliges Beisammensein beim donAu-Stand’l, paddeln bei einer Kanutour oder am Aulehrpfad mal einen Fischaufstieg von oben betrachten – in Au gibt es so viele Möglichkeiten, eine gute Zeit zu verbringen.

Onze laatste stop: Grein an der Donau

48 uur in het stadje Grein

Het parkachtige terrein ligt midden in het groen, maar toch is het niet ver naar het centrum van het charmante stadje Grein. Ontdek culturele schatten of maak een wandeling door de met legende omgeven kloof Stillensteinklamm. Adembenemende uitzichten belooft de uitzichtstoren Gobelwarte.